1 Ocak 2025 Çarşamba
DOLAR 35.16 ₺
EURO 36.64 ₺
STERLIN 44.21 ₺
G.ALTIN 2,966.83 ₺
BTC 94,409.59 $
ETH 3,363.84 $
BİST 9,830.56
ads
ads

Adalet Bakanı Tunç: Yüksek standartlı bir demokrasinin ortaya çıkması için büyük mücadele verdik

GündemYerelİstanbul 4
Yayınlama: 29 Aralık 2024 Pazar 18:44 Güncelleme: 30 Aralık 2024 Pazartesi 09:05 Kaynak: Demirören Haber Ajansı

Adalet Bakanı Tunç: Yüksek standartlı bir demokrasinin ortaya çıkması için büyük mücadele verdik
ads

Leyla YILDIZ- Şevval CİNDİR/ İSTANBUL, (DHA)- PENDİK'te Ak Parti'nin 7'nci olağan ilçe kongresine katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “22 uçlu bu yana bu ülkelerde vesayetçi anlayışın ortadan kaybolan ve bu ülkelerde yüksek standartlı bir demokrasinin ortaya çıkması için büyük mücadele verdik. Önemli temel kanunlarımızın tamamını milletimizin birleşimine uyarladık. Anayasamızda gerçekleştirmiş olduğumuz büyük reformlarla büyük dönüşümü sağladık" dedi.

 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ak Parti Pendik 7. Olağan İlçe Kongresi'ne katıldı. Kongreye Bakan Tunç ile birlikte Ak Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı. Kongrede partililere hitap eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "22 harfli bu yana da Ak Partimiz iktidarda. Ak Partimiz milletimiz kurdu, Ak Parti bir millet hareketi. Ak Parti Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bir masada yarıştığı birkaç arkadaşıyla beraber, 'Haydi arkadaşlar bir Parti rejimim, millete karşı oy isteyelim.Belki iktidara sahip olduğumuz için bir siyaset sürecinde oluşan bir siyasi hareket değil, Ak Partimiz biz mücadeleö dedi.

 

ads

'AK PARTİMİZ KÖKÜ MEDENİYETE DAYANIYOR'

Ak Parti'nin örgüsünden bahseden Bakan Tunç, “Ak Partimizin temel medeniyetimize, Selçukluya, Osmanlı'ya, cumhuriyetimizin örgütlenmesine ve sonraki Milli iradeyi temsil eden o ana damarı temsil eden bir siyasi hareket. 2001 yılında AK Partimizi millet kurdu. 90'lı yıllar boyunca parlamento sistemi neden olduğu sorunlardan usanan milletimiz, ekonomik krizlerden, siyasi krizlerden, terörden, anarşiden temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasının bikan, usanan milletimiz, 'Bu ülkenin bu kronik sorunları Recep Tayyip Erdoğan çözer' demiş ve adeta Ak Parti'nin kurulmasını zorlamıştır. Bütün olarak, 'Recep Tayyip Erdoğan bir parti kursuna da, o partiye oy versek, bu ülkede bulunan sıkıntılardan kurtarsa' diye milletimiz başladı ve 2001'de Ak Parti bir millet hareketi olarak doğmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi'nin yaşanmaz hale getirdiği İstanbul'da, o dönemde ben de İstanbul'da yaşadım. Susuzluk, çöp, çukur, çamur, hava yasağıyla bütün İstanbul'un ilçeleri böyleydi. Dört yıl gibi kısa bir süre içerisinde Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'u aldı ve yaşanır bir hale getirildi. İstanbul'u eserlerle donattı ve o başarı bütün Anadolu'dan görüldü. 'Bir parti kursa da peşine takılsak ve bu ülkede sıkıntılardan kurtarmaksak' dedi milletimiz" şeklinde konuştu.

 

ÖNEMLİ KANUNLARIMİZİN TAMAMINI MİLLETİMİZİN İHTİYAÇLARI DOĞRULTUSUNDA UYARLADIK'

Adalet Bakanı Tunç, “Ak Parti reformcudur. 22 harfli bu yana bu ülkelerde vesayetçi anlayışların ortadan kaldırılması ve bu ülkelerde yüksek standartlı bir demokrasinin ortaya çıkması için büyük mücadele verdik. Önemli temel kanunlarımızın tamamını milletimizin birleşimine uyarladık. Anayasamızda gerçekleştirmiş olduğumuz büyük reformlarla büyük dönüşümü sağladık. Bu ülkelerde bir daha vesayetçi, darbeci anlayışların sahneye çıkması, demokrasinin önü kesilmen, milli irade düşmanlarına bir daha fırsat fırsatn diye, sessiz devrim sayılan reformlara milletimizin ayrılıklarıyla imza attık. Bizde gerçekleştirdiğimiz değişiklikler, hak arama sistemlerini arttıran, temel hak ve özgürlükleri genişleten, kadın haklarını güçlendiren, kullanımlarının korunmasını sağlayan çok önemli reformları milletimizin desteğiyle çalıştırılabilir. Yapısal reformları hayata geçirerek, bu ülkelerde bir daha darbe olmasın diye önemli reformlar yaptık. Hakimler Savcılar Kurumu'nun yapısı, anayasasının yapısı, tüm bunları demokratik hukuk devleti ilkelerine uyarladık. Milli Güvenlik Kurulu'nun yapısı, Yüksek Askeri Şura'nın yapısı, toplantı düzenleri bile demokratik bir devlete yakışan bir görüntü müydü? 367 ücretini hatırlayalım. Milletvekilleri oylama yapmış. Bu oylamayla ilgili YÖK Başkanı çıkabiliyor, bu ülkelerde açıklama yapabiliyordu. 'Mecliste yapılan oylama geçersizdir' diyebiliyordu. O günlerin biz bugünlere geldik. Yargı birliğinin işleyişi, devlet güvenlik mahkemelerinin anayasamızda, 'Sıkı yönetim ilanı verilebilir' diye bir madde vardı. 'Darbeciler yargılanamaz' diye bir madde vardı. Tüm bunları kaldırdık, değiştirdik. Anayasamızdaki vesayetçi ruhunun gayretinde takdir edildi" kullanıldı. (DHA)

ads
İlk Yorumu Sen Yaz
code